Tre HHX-elever sad med i direktørstolen

Afdelingsmøder, kundesnak og politisk landskonference var bare lidt af programmet for HHX-eleverne Josefine Krøjgaard Jensen, Torben Tucek Kjær og Esben Ringive Korsholm, da de torsdag den 13. oktober fik et eksklusivt kig ind bag kulisserne i tre danske virksomheder

Torsdag den 13. oktober var ikke en helt normal skoledag for Josefine Krøjgaard Jensen, Torben Tucek Kjær og Esben Ringive Korsholm, der til daglig læser innovation/tysk på 3.g på HHX Herning. De tre elever var blevet udvalgt til at deltage i ”Leder for en dag”, hvor de skulle være fluen på væggen hos en leder i en dansk virksomhed.

Bidt af den hektiske hverdag

Torben Tucek Kjær besøgte erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv og fulgte markedsdirektør Mette Feifers travle skema hele dagen. Det betød en lang og hektisk dag med mange forskellige møder, et besøg hos PwC og deltagelse i Landskonference om Kræft 360°. Men det afskrækkede ikke HHX-eleven.

- Jeg er blevet helt bidt af det. Det var en fed hverdag. Inden har man gjort sig mange forestillinger om, hvordan det er, og det er helt klart benhårdt. Men det også fedt at mødes og snakke med de forskellige ledere. For eksempel var Lars Løkke Rasmussen med til Landskonferencen, sagde Torben Tucek Kjær.

Highfives og engagerede kollegaer

Josefine Krøjgaard Jensen var på besøg hos digitalbureauet HTML24, hvor hun fulgte stifter og direktør Bo Møller. HTML24 er en yngre virksomhed, og ifølge Josefine Krøjgaard Jensen kunne det godt mærkes.

- Det var en mindre formel virksomhed. For eksempel gav de hinanden highfives og ringede med en klokke, når der kom nye ordrer ind. Jeg var med til deres afdelingsmøde og til et møde med Børsen. Og ellers fulgte jeg med i, hvordan deres hverdag var. Det var en fed oplevelse at være med indenfor på en helt normal dag, sagde Josefine Krøjgaard Jensen.

Direktørens store ansvar

Esben Ringive Korsholm brugte dagen sammen med Bo Cerup-Simonsen, der er direktør for forskningscentret Center for Olie og Gas – DTU.

- Jeg var med til en masse møder, og så fortalte Bo om hans opgaver og om centret. Det var fantastisk og meget inspirerende at få et indblik i de muligheder, man har som direktør. Og samtidig hvilke konsekvenser der følger med, sagde Esben Ringive Korsholm om sin dag.

Skolens redskaber i virkeligheden

De tre lederaspiranter er alle enige om, at dagens oplevelser gav et godt indspark til deres egen skolegang.

- Jeg fik et godt billede af en leders ansvar over for sine medarbejdere. Det er vigtigt at sætte et team rigtigt sammen, og her er det lederens ansvar, at alle har det godt. Og så har jeg fået et indblik i, hvordan en organisation kan være opbygget, sagde Esben Ringive Korsholm.

 

- Jeg blev jo kastet ind i møderne, så det kunne være svært at forstå, hvad de handlede om. Men så brugte de lige nogle begreber eller analyser, som vi har lært i skolen, og så kunne man være lidt med igen. Det er fedt at opleve, at det vi lærer, faktisk bruges i virkeligheden, sluttede Torben Tucek Kjær.

&nb

"Leder for en dag" afholdes af Fonden for Entreprenørskab. Deltagerne bliver udvalgt på baggrund af en ansøgning samt en motivation fra deres lærere og skal have været eller være en del af Fonden for Entreprenørskabs undervisningsforløb Company Programme.
I år deltog 32 elever i arrangementet. 59 elever ansøgte om at komme med.