Håber stadig på guldet

Murer Mathias Nielsen er kommet godt fra start ved Worldskills i Leipzig og håber på guldmeldaljen

Mathias Nielsen er færdig med det første af tre moduler. Nu er han dybt koncentreret i gang med at tegne, måle og skære sten til det næste modul, og han mærker ikke, at der står en mindre flok og kigger på ham.

 -Det er meget vigtigt, at man kan fokusere og koncentrere sig om sin opgave, siger Mathias Nielsen i sin frokostpause på andendagen af Worldskills.
Det er ikke tilladt at tale med deltagerne, mens de er i gang med arbejdet.

Spændende modul
Mathias og de andre murere har fået tegninger af modulerne udleveret for længe siden, og Mathias har bygget de tre moduler op seks gange i løbet af de seneste måneder. Han har hele tiden vidst, at et af dem ville blive byttet ud til VM. Det er det nye modul, han skal i gang med nu.

- Det er et spændende og krævende modul. Der skal tegnes meget, og det kan jeg godt lide, siger Mathias, der synes, han er kommet godt fra start ved VM.

 - Jeg synes, det går godt. Og jeg håber stadig på guld, men det bliver sindssygt tæt. Jeg kan godt mærke, at vi er kommet et level op i forhold til DM, siger Mathias Nielsen.

Var vågen i nat
Mathias fortæller, at han er lidt mere rolig i dag end i går på førstedagen for VM.

- Der er virkelig tryk på. Jeg svedte helt vildt i går, og skulle lige i gang, men i dag går det meget bedre, siger Mathias Nielsen.

Søvn har han dog ikke fået meget af.
- Jeg tror, jeg har ligget vågen i tre timer i nat for at tænke opgaven igennem, siger Mathias Nielsen.

Mathias er færdig med sine opgaver lørdag middag. Der er præmieoverrækkelse søndag.