Lars åbner butikker i hele verden

Et praktikophold i udlandet gav mod på mere uddannelse og flere internationale udfordringer for Lars Falkesgaard

Som opening support manager hos BoConcept hjælper Lars Falkesgaard nye franchisetagere rundt om i verden. Karrieren hos BoConcept startede med praktik i udlandet (PIU).

- Jeg hørte om PIU (praktik i udlandet), og det tiltalte mig. Derfor tog jeg en butiksuddannelse, siger Lars Falkesgaard.

Efter HG og en butiksuddannelse i Tyskland, hvor andet år af butiksuddannelsen blev gennemført i en af BoConcepts butikker, boede og arbejdede Lars Falkesgaard i en periode i Berlin, Paris og New York, inden han vendte hjem til Danmark. Her læste han først til markedsføringsøkonom og derefter HD 2. del i international business på CBS i København.

Kulturforståelsen giver meget

Gennem mere end 10 år har BoConcept været det professionelle ståsted – kun afbrudt af perioder med uddannelse. I dag sidder han i en stilling som opening support manager, hvor han rejser rundt til det meste af verden og hjælper nye franchisetagere med at åbne BoConcept-butikker.

- Det at jeg selv har været i butik, trækker jeg tit på. Det gør, at jeg kan være obs på nogle mere lavpraktiske forhold, når jeg skal hjælpe en ny franchisetager i gang. Det kan være svært at sætte sig ind i tankegangen, hvis man ikke selv har prøvet det, siger Lars Falkesgaard.

Som opening support manager fungerer Lars Falkesgaard som en slags mentor og er kontaktperson og følger de nyåbnede butikker i op til seks måneder. I foråret var han i New Delhi for at hjælpe med åbningen af en butik.

- Min udlandserfaring og den kulturforståelse jeg har fået af den, giver mig meget i mit daglige arbejde. Jeg har kunnet bruge teorierne i praksis, siger Lars Falkesgaard.