Nick Madsen og Mathias Nielsen klar til VM

Leipzig venter

Der er nu mindre end en måned til VM, og Herningsholms to deltagere er godt i gang med træningen

Træningen er godt i gang forud for World Skills i Leipzig fra den 3. – 7. juli, hvor Herningsholm Erhvervsskole stiller med to deltagere.

Murer Mathias Nielsen har været på træningslejr på Herningsholm Erhvervsskole i flere omgange, hvor han har muret sin opgave, væltet den og bygget op igen.

Murernes opgave består af tre elementer. Et af elementerne, som deltagerne har kunnet øve sig på op til konkurrencen, bliver skiftet ud til selve VM, men deltagerne ved ikke hvilket. Det er derfor vigtigt, at Mathias Nielsen har noget tid lagt ind til at skulle mure et nyt og ukendt element.

- Jeg føler mig godt forberedt nu, og det passer godt med tiden, og jeg føler mig klar til VM, siger Mathias Nielsen, der skal træne én gang mere inden VM.

Næste gang kommer træningen til at foregå i Hjørring ved landstræneren.

Håber på medalje

Nick Madsen, der deltager i industriteknik-fræsning, har en anden udfordring. Industriteknikerne kender nemlig slet ikke deres opgave. Den bliver først fastlagt, lige inden konkurrencen begynder. Han kan derfor øve sig i at programmere forskellige ting, der kan blive mulige dele af opgaven. I første omgang træner Nick Madsen hjemme foran computeren.

- Det er et helt nyt program, jeg skal lære at kende, siger Nick Madsen.

Det er første gang, at Danmark deltager i industriteknik-fræsning, så Nick Madsen har ingen ambitioner om en podieplads.

- Jeg tror, det bliver en kæmpe oplevelse, og det kunne da være fedt at få en Medallion of Excellence, siger Nick Madsen.

Medallion of Excellence gives, hvis man opnår et givent antal point og dermed betegnes som værende blandt verdenseliten inden for sit fag. 

Fakta

Ved World Skills konkurrerer unge håndværkere fra forskellige lande om at blive verdensmester inden for deres fag.

I 2013 foregår World Skills i Leipzig i Tyskland fra den 2. -7. juli.

Forud for World Skills har deltagerne været med til DM i Skills. Herningsholm Erhvervsskole er i 2013 repræsenteret af to deltagere.

Desuden deltager faglærer Søren Steffensen som dommer for industriteknikerne.