Daniel Brøndberg, Thomas Andersen og Trine Agerskov vandt en sikker sejr ved SkoleSkills i Aulum. Med tiden 5 minutter og 18 sekunder var de mere end to minutter hurtigere end andenpladsen, der klarede opgaverne på 7 minutter og 28 sekunder.
- Vores taktik var at samarbejde. Vi satte én til at lave vvs og to lavede el. Og mens den ene skilte ad ved el, begyndte den anden på hammeren. El var den sværeste opgave. Det var svært at samle stikket, og man rystede lidt på hænderne, når man skulle bruge skruetrækkeren, siger Daniel Brøndberg, som synes at det alt i alt var en god oplevelse.
- Det var sjovt at prøve. Også fordi det måske kan have indflydelse på, hvad man vil efter 9. klasse, siger han.
Også Frederikke Kirkevang fra Hold 3 synes godt om konkurrencen.
- Det var sjovt at prøve nogle forskellige ting. Jeg har ikke prøvet noget af det før, siger hun, og giver Daniel ret i at el-opgaven var den sværeste.
- Det sværeste var ledningerne. Vi kunne ikke få dem drejet så de kom rigtigt ind i hullerne, siger hun.
SkoleSkills giver inspiration til uddannelsesvalg
Men hvorfor skal man som skole deltage i SkoleSkills? For klasselærer Kristian Boe Christensen er det let at svare på.
- Vi skal støtte op om tiltag, der styrker det praksisnære. Der er en gruppe elever, der kan have svært ved at se en mening med fagene. Den her konkurrence kan vise dem, at der findes en anden slags faglighed, som også kræver, at de hænger i skolemæssigt, siger han og tilføjer:
- Og så giver konkurrencen jo et fællesskab i klassen og succesoplevelser, når tingene lykkes. Eleverne går op i det, og det er dejligt at se, hvordan de samarbejder og behandler hinanden ordentligt, selv under pres. vi skal helt sikkert være med igen og styrke samarbejdet med de uddannelser, der er, siger han.
Også viceskoleinspektør Søren Thing er meget positiv overfor konkurrencen.
- Vi må jo overveje, om vi giver nok inspiration til dem, der ikke lige har en boglig uddannelse foran sig? Her har vi en god chance for at præsentere nogle af mulighederne. Vi skal være opmærksomme på, at vores tilbud til eleverne er brede nok, så der er noget til alle, siger han.
I alt er seks skoler i Ikast-Brande og Herning Kommune tilmeldt, og de indledende runder finder sted fra den 23.-29. august.
Finale på Torvet i Herning
Et vinderhold fra hver skole går videre til den lokale finale, der finder sted torsdag den 5. september kl. 10.15-11.45 på Torvet i Herning. Vinderne herfra går videre til den nationale konkurrence, der finder sted ved DM i Skills i Aalborg den 24. januar 2014.
Opgaverne
Håndværkertriatlon i de indledende runder består af:
VVS: muffer, der skal sættes på en vandfordeler
Tømrer: et træstykke, der skal bores hul igennem og sættes sammen med en rundstok, så det bliver til en hammer
Elektriker: en forlængerledning, der skal samles.